2014 – Tendinte noi in web design

Am discutat intr-un articol anterior  despreTendinte SEO pentru 2014”.  Odata cu schimbarile aduse  in ceea ce priveste optimizarea site-ului pentru motoarele de cautare, observam schimbari si noi tendinte de realizare a graficii cat si a tehnicilor de programare a site-urilor.

In 2013 s-au vazut o multime de noi tendinte,  dintre care unele s-au oprit a fi utilizate,  iar altele au cunoscut o dezvoltare puternica si continua.2014 se anunta un an plin de schimbari in domeniul realizarii paginilor web  si de aceea doresc sa va prezint in continuare cateva din tendintele de web design la care ne putem astepta in acest  an.

Flat design

Una din cele mai importante tendinte din 2013, pe care o regasim si in acest an este  stilul “Flat Design”.Ascest stil este adoptat de tot mai multi web designeri.  Astfel ca un design reusit, este acela care este util si functioneaza. Conceptul de design plat este bazat pe imagini clare fara instrumente care adauga profunzime ca de exemplu umbre, tesituri, degradeuri. Designul este simplificat, minimalist care sporeste uzabilitatea. Culorile sunt vii, solide, imaginile sunt plane 2D, cu margini bine definite. Se face remarcat spatiul generos intre elemte, cat si prezentarea grafica a textelor.

Tipografie experimentala

A devenit o obisnuinta din partea designerilor in a experimenta injectarea de  fonturi, oferind paginilor web diferite personalitati. Sunt designeri care aduc unicitate si personalitate fonturilor pe care le folosesc in crearea de logo-uri si design pentru site-uri web. Astfel ca ne putem astepta sa vedem site-uri din ce in ce mai multe, care renunta la plictisitoarele fonturi clasice.

Derulare continua

Derularea continua sau “Scrolling-ul” este un mod mult mai rapid de accesare a informatiei, decat nevoia de a face click pe fiecare buton din meniul unui site web.Scrolling-ul nu este acelasi cu cel din trecut, in care continutul era aglomerat. Noile tehnici de proiectare ale site-urilor permit continutului sa fie organizat si formatat intr-un mod placut, usor de citit  si inteles.

Scheme simple de culori

In 2014 schema de culori este mult simplificata, astfel ca o paleta formata din una sau doua culori este ideala . Folosirea unei culori de fundal luminoase, in care includem imagini sau text negru peste el, ofera un effect minimalist si user-friendly.

 

Responsive design

Tehnica responsive simplificăprocesuldeproiectare a unuisite web, atât pentru desktopșimobile, asigurându-se căconținutulsite-ularataconsecventșifuncționează perfectpentrutoate dimensiunilede dispozitive.

Tinand cont de aceste tendinte,  proiectele dezvoltate de mine sunt de impact. Daca aveti un proiect web care necesita redesign, sau chiar imbunatatiri din unct de vedere al functionalitatii, ma puteti contacta, in vederea unei posibile colaborari.

Sliding Sidebar

Despre mine

Despre mine

Salut. Numele meu este Mihalcea Constantin-Razvan si sunt web designer, blogger, copywriter. Cu toate ca realizez site-uri de prezentare, magazine online, bloguri, atat din punct de vedere grafic cat si al programarii, crearea de continut relevant pentru SEO este o pasiune ce doresc sa o ofer clientilor care doresc sa colaboram in promovarea afacerii.

Scriu versuri

Ma gasiti pe facebook

Articole vizualizate

Pune anunturi si pe

© 2017 - razvanmihalcea.ro