5 sfaturi de protectie a site-ului impotriva hackerilor

Mihalcea Constantin-Razvan PFA ofera solutii complete de la creare si dezvoltare  website-uri si aplicatii web, pana la solutii de promovare online. Folosind atat platforme consacrate precum WordPress, Joomla, Prestashop, Opencart, in functie de cerintele clientului si functionalitati, cat si realizand proiecte codate manual pornind de la un template de baza minimalist,  ofer garantia lucrului bine definit si functional.

Ca urmare  doresc sa va fac cunoscut un aspect important,  in ceea ce priveste securitatea site-uluipe internet.

Multe site-uri la ora actuala sunt atacate. Atacurile nu sunt indreptate furtului de date sau stergerii site-ului, ci mai degraba folosirii serverului pentru spam sau pentru a seta un server web temporar pentru a publica fisiere cu caracter ilegal.  Atacurile sunt in mare parte automate, sunt fisiere realizate in diferite limbaje de programare care cutreiera internetul pentru a gasi vulnerabilitati in site sau in platforma de baza a site-ului. Pentru a combate aceste atacuri exista metode care doresc sa vi le fac cunoscute pentru o buna functionalitate a site-ului dumneavoastra.

  1. Mentinerea unui update a software-ului

Daca folositi platforme  CMS precumWordpress, Joomla, Drupal, Prestashop improspatarea cu regularitate a platformei site-ului web este un lucru foarte important pentru securitatea site-ului dumneavoastra. Versiunile noi vin cu solutii complete la vulnerabilitatile prezente in versiunile anterioare.

In cazul in care, dezvoltarea site-ului se face de la zero trebuie mentionat faptul ca se doreste o securitate bine definita de catre programator.

  1. Atacurile de tip SQL injection

Atacurile SQL injection sunt atunci când un atacator folosește un parametru câmp de formular web sau URL-ul pentru a avea acces la manipularea bazei de date. Pentru a preveni atacurile asupra paginii web se pot folosi interogari parametrizate.

  1. Validarea formularelor

Validarea formularelor trebuie efectuata atat pe partea de server cat si pe partea de browser.

  1. Introducerea parolelor

Parola de autentificare in sistemul de administrare este prima “piedica” in fata eventualelor atacuri din partea persoanelor necunoscute. Recomandarea mea este ca parola dumneavoastra sa fie stocata in valori criptate folosind un algoritm SHA, sa fie alcatuita din cel putin 6 caractere, de preferat sa contina litere scrise cu caps lock, numere si caractere speciale (%, *, #, etc.) .

  1. Urcarea de fisierepe server

A permite utilizatorilor sa urcefisiere pe server, este un risc mare in ceea ce priveste securitatea site-ului, chiar daca utilizatorul doreste sa schimbe doar o simpla poza de la avatar.

Pentru ca lucrez foarte mult timp la implementarea corecta a unui site web, oferind securitate sporita prin scrierea de scripturi personalizate, ofer clientilor profesionalism si site-uri de calitate.

Sliding Sidebar

Despre mine

Despre mine

Salut. Numele meu este Mihalcea Constantin-Razvan si sunt web designer, blogger, copywriter. Cu toate ca realizez site-uri de prezentare, magazine online, bloguri, atat din punct de vedere grafic cat si al programarii, crearea de continut relevant pentru SEO este o pasiune ce doresc sa o ofer clientilor care doresc sa colaboram in promovarea afacerii.

Scriu versuri

Ma gasiti pe facebook

Articole vizualizate

Pune anunturi si pe

© 2017 - razvanmihalcea.ro