Creare site web pe platforma WordPress

Realizarea unui site de prezentare poate fi uneori o povara pentru cineva care nu este familiarizat cu tehnicile si tehnologiile web. WordPress reprezinta primul pas pentru ca afacerea ta sa fie vazuta pe net. De aceea am decis sa scriu acest articol, pentru a oferi un ajutor celora care doresc sa isi realizeze site-ul de prezentare utilizand platforma WordPress.

Iti voi arata pas cu pas cum poti :

 • instala platforma WordPress,
 •  instala tema preferata si modificarea temei,
 • modificarea functionalitatii site-ului cu pluginuri.

De ce ai nevoie pentru a construi site-ul?

Pentru a putea realiza site-ul tau de prezentare ai nevoie de cateva lucruri esentiale:

 • numele domeniului – acesta este numele site-ului tau
 • hosting – locul unde site-ul tau va fi stocat pe server
 • 45 minute timp alocat proiectului

Instalarea platformei WordPress

Instalarea rapida: Majoritatea serviciilor de gazduire ofera o singura optiune de instalare a platformei WordPress din Cpanel via Softaculous.

Instalarea obisnuita: Creeaza baza de data mysql. In Cpanel acceseaza MySQL® Databases pentru a crea baza de date si asociaz-o unui user.

 • Creeaza baza de date CREATE NEW DATABASE si salveaza datele  pentru mai tarziu.
 • Creeaza un user ADD NEW USER – noteaza numele si parola in alt fisier pentru mai tarziu
 • Asociata user si baza de date selectand toate optiunile, apoi  click MAKE CHANGES

Incarcare fisiere WordPress

 • Descarca platform gratuita de AICI
 • Incarca platform (arhiva) prin Cpanel / File manager in folderul public_html
 • EXTRACT FILES dupa incarcarea arhivei. Fisierele vor fi puse intr-un folder WORDPRESS. Muta toate fisierele din folderol WordPress in public_html, click dreapta /  move

Instalarea propriuzisa

Acceseaza in browserul web adresa noului site www.domeniu.ro, si instalarea platformei va incepe odata ce vei selecta limba.

Vei avea posibilitatea pe parcursul instalarii sa introduci nume baza de date, parola bazei de date si numele utilizatorului create anterior.

Nu uita sa setezi numele site-ului si parola cu care te vei autentifica in panoul de administrare al platformei, pentru instalarea temei si alte setari.

 

Instalarea temei WordPress

 1. Deschide Appearance > Themes. Aici poti selecta una din temele default.
 2. ADD NEW – adauga una din temele default sau poti incarca o arhiva a unei teme preferate.
 3. Instaleaza noua tema si activeaz-o.
 4. Customizeaza terma APPEARANCE > CUSTOMIZE pentru a indeplini cerintele nevoilor tale.

 

Modificarea functionalitatilor site-ului

Pluginurile sunt scipturi care schimba functionalitatile site-ului. Pluginurile pot fi instalate din Plugin > ADD NEW. Exista o multime de pluginrui gratuite care iti pot imbunatati functionalitatile site-ului. De la pluginuri pentru optimizare seo, pana la social media. Uneori site-ul tau are nevoie de pluginuri custom.

 

Sper ca ti-au fost de ajutor acest articol, iar eu iti stau la dispozitie daca vei avea nevoie de un specialist pentru creare site WordPress.

 

Salut. Numele meu este Mihalcea Razvan si sunt web designer, blogger, copywriter. Cu toate ca realizez site-uri de prezentare, magazine online, bloguri, atat din punct de vedere grafic cat si al programarii, crearea de continut relevant pentru SEO este o pasiune ce doresc sa o ofer clientilor care doresc sa colaboram in promovarea afacerii.

Sliding Sidebar

Despre mine

Despre mine

Salut. Numele meu este Mihalcea Razvan si sunt web designer, blogger, copywriter. Cu toate ca realizez site-uri de prezentare, magazine online, bloguri, atat din punct de vedere grafic cat si al programarii, crearea de continut relevant pentru SEO este o pasiune ce doresc sa o ofer clientilor care doresc sa colaboram in promovarea afacerii.

Scriu versuri

Ma gasiti pe facebook

Articole vizualizate

Pune anunturi si pe

© 2017 - razvanmihalcea.ro