Cum alegem platforma unui magazin online?

Modul de functionare al unui magazin online este favorizat de platforma pe care este realizat. Cand vine vorba de alegerea unei platforme ecommerce fiecare are propriile preferinte. Din perspectiva mea ca si programator, pentru alegerea platformei unui magazin online, este indicat sa avem in minte in primul rand cat de usor poate fi dezvoltata platforma,  pentru a corespunde necesitatilor clientului, si cat de usor se va descurca clientul sa foloseasca produsul final.

Ce trebuie sa stim despre alegerea unei platforme ecommerce?

Ne-am decis sa ne deschidem propriul magazin online. Alegerea platformei e-commerce este primul pas in vederea realizarii aplicatiei dorite. Atunci cand evaluam o platforma  de comert electronic, trebuie sa avem in vedere care platforma  ofera  cele mai multe functionalitati relevante pentru cerintele afacerii noastre. In general multe aplicatii au integrate functionalitatile principale pentru un magazin online.

O alta abordare in ceea ce priveste alegerea plarformei de comert electronic, o reprezinta profilul pe care vrem sa ne axam, ceea ce dorim sa vindem. Daca dorim sa vindem haine barbatesti, vom cauta acea platforma care sa se potriveasca nevoilor noastre, care sa ofere instrumentele de care avem nevoie pentru prezentarea produselor, pentru a atrage clientii si a ajuta ca afacerea sa creasca. In acelasi timp, daca afacerea este la inceput, si detinem un buget redus, vor trebui luate in considerare si  costurile ulterioare dezvoltarii aplicatiei.

De aceea pretul joaca un rol important in alegerea platformei de comert electronic. Majoritate platformelor ecommerce sunt gratuite. Printre cele mai utilizate solutii gratuite se numara  OpenCart, Zen Cart, OsCommerce , Joomla cu solutia VirtueMart. Totusi a fi gratuit este pana la un punct. Daca clientul doreste sa extinda platforma  cu anumite module, el va trebui sa cumpere modulele sau sa apeleze la un programator pentru realizarea modului dorit.

Daca dorim sa ne orientam in alegerea noastra catre platforme precum Prestashop, Magento care  necesita investitii suplimentare, resurse umane pentru dezvoltarea platformelor,  costurile pentru un simplu magazin aflat la inceput nu se regasesc.

Indiferent de ceea ce dorim sa vindem, de cati bani dorim sa alocam, trebuie sa fim siguri ca alegem o platforma de incredere, care sa ofere tranzactii sigure, o platforma care este usor de utilizat atat pentru dezvoltator, cat si pentru simplu client, o platforma care sa permita actualizari si sa corespunda cerintelor SEO de optimizare pentru motoarele de cautare.

Pentru a veni in ajutorul clientilor mei, in alegerea platformei de comert electronic potrivite, ofer o lista cu cele mai populare platforme  si cu o scurta descriere pentru fiecare dintre ele.

opencart

Opencart       

Opencart este cea mai simpla si rapida solutie de comert electronic. Doar trebuie instalata, puse produsele si putem da drumul afacerii noastre. Nu sunt necesare cunostinte suplimentare de programare, si costurile sunt minime in ceea ce priveste o eventuala imbunatatire a aplicatiei.

 

 

cubecart

Cubecart

Daca va doriti o aplicatie mai ampla, cubecart are o baza de utilizatori mare, care permite comerciantilor sa vanda orice. Cubecart este o platforma ideala pentru un developer pentru ca se poate modifica cu usurinta, fiind nevoie numai de cunostinte de programare de baza php si mysql.

 

 

magentoMagento

Magento ofera atat solutii pentru companiile mici cat si solutii enterprise-class pentru companiile mari. Daca va doriti o afacere serioasa, cat mai complexa, meganto este Solutia, atat din punct de vedere al costurilor cat si al functionalitatii. Atentie! nu este ieftin.

 

 

 

prestashopPrestashop

Prestashop este platforma destinata vanzarilor online. La ea lucreaza programatori, designer, profesionisti in comertul electronic. Este o platforma open-source, care ofera functionalitati complexe, costurile insa nu sunt deloc de neglijat.

 

 

joomlaJoomla

Avand o vasta experienta in programare, Joomla alaturi de componenta ecommerce Virtuemart poate fi o alegere potrivita afacerii oricarui intreprinzator.

 

 

 

 

wordpressWordPress

Alegerea platformei WordPress pentru realizarea magazinului online, este ideala pentru afacerile cu buget mic. Modulele sunt gratuite, instalarea atat a platformei cat si a modulelor este foarte usoara. Costurile unui magazin pe platforma wordpress sunt in functie de design si mici modificari de programare unde este cazul. Platforma nu este ideala pentru cei care isi doresc un magazin online, foarte bugat in functionalitati.

Indiferent de natura proiectului pe care doriti sa il dezvoltati, ma puteti contacta prin intermediul formularului de contact, sau sunandu-ma la 0724465506, iar proiectul dumneavoastra nu va intarzia sa devina realitate.

Sliding Sidebar

Despre mine

Despre mine

Salut. Numele meu este Mihalcea Constantin-Razvan si sunt web designer, blogger, copywriter. Cu toate ca realizez site-uri de prezentare, magazine online, bloguri, atat din punct de vedere grafic cat si al programarii, crearea de continut relevant pentru SEO este o pasiune ce doresc sa o ofer clientilor care doresc sa colaboram in promovarea afacerii.

Scriu versuri

Ma gasiti pe facebook

Articole vizualizate

Pune anunturi si pe

© 2017 - razvanmihalcea.ro