Realizarea unor copii de rezervă a conturilor de email și a  mesajelor este utilă atunci când vrei să arhivezi vechile mesaje sau să le transferi către alt server. Cu ajutorul acestui ghid poți transfera cu ușurință conturile de email și mesajele petru un anumit domeniu, de la un server la altul utilizând contul de cPanel.

Autentificare în contul de cPanel

Autentifică-te utilizând userul și parola contului tău de cPanel de la hosting. Deschide Manager fișiere.

Directoarele unui cont de email

Aflându-te in directorul Manager fișiere, asigură-te că ești in home, de obicei calea fiind /home/nume_utilizator. Acolo există două directoare etc și mail. Directorul etc conține informații despre conturile de email, parole, nume cont, iar directorul mail conține mesajele.

Arhiveaza directoarele etc și mail

Click dreapta pe directorul etc și alege Compress (pentru a putea arhiva directorul). In următoarea fereastră vei fi rugat să selectezi unul din formatele de arhivare zip, tar, tar.gz. Selecteaza arhivare utilizând zip pentru o compresie bună. Apasă Compress Files pentru a duce la bun sfârșit arhivarea fișierelor.

Aceeași pași trebuie urmați pentru a putea arhiva și directorul mail.

Descărcarea arhivelor

Descarcă pe calculatorul personal cele doua arhive, pentru a  fi sigur ca deții copiile de rezerva ale conturilor de email.

Ștergerea arhivelor din contul de găzduire

Odată salvate arhivele pe calculatorul personal, acestea trebuie șterse din contul de gazduire. Astfel, se eliberează spațiu pe disc și putem menține în bune condiții mediul de hosting.

Sper că ți-am fost de ajutor cu acest articole și ai învățat cum poți să îți salvezi conturile de email de pe un server utilizând cPanel. Arhivele descărcate le poți utiliza pentru a restabili mesaje de email pe un alt cont de gazduire.