Optimizare site, calitate si performanta
Optimizarea site-urilor pentru motoarele de cautare ajuta cresterea afacerii in mediul online

Motoarele de cautare sunt programe cautatoare, care acceseaza internetul, in mod automat si frecvent, folosindu-se de de informatii precum cuvinte cheie, continutul paginilor web pentru a le stoca intr-o baza de date. In momentul in care un utilizator apeleaza la un motor de cautare pentru a gasi o informatie, o anumita fraza sau un cuvant, motorul de cautare se va uita in aceasta baza de date si, in functie de anumite criterii de prioritate, va crea si afișa o lista de rezultate.

Asa cum am mai precizat, seo este modalitatea utilizatorului de a inregistra site-ul intr-o pozitie favorabila gasirii lui de catre motoarele de cautare si indexarea in baza lor de date, pentru a putea fi gasit cu ocazia unei noi cautari de catre utilizator.

Cat de important este SEO ? La aceasta intrebare exista un singur raspuns. Cat de mult ne dorim sa ajungem in rezultatele motoarelor de cautare si binenteles pe ce pozitii conform caror criterii de cautare (cuvinte cheie).

Metode si modalitati de optimizare

Optimizarea

Optimizarea on-page a site-ului web este modul prin care site-ul ajunge in motoarele de cautare. Tehnicile utilizate fac trimitere la: optimizarea titlurilor, metatag-urilor sau descrierile paginilor, tagurilor (h1, h2, h3, h4, h5, h6), optimizarea imaginilor in site, optimizarea continutului site-ului web.

Optimizarea off-page contine tehnicile cele mai importante pentru SEO de calitate, care sa nu afecteze clasarea paginii in motoarele de cautare. Aceasta tehnica consta in folosirea cuvintelor cheie, construind ancore text si a obtine linkuri relevante catre site-ul web.

Exista multe metode care pot adduce linkuri catre site cum ar fi: liste de directoare, linkuri three-way, postari articole pe forumuri, social media, blogging, linkuri reciproce, comunicate de presa etc.

Analiza si optimizare seo

Analiza SEO este foarte utila in procesul de optimizare On-Page. In urma analizei, pot decide ce trebuie modificat la o pagina web sau ce-i lipseste unei pagini. Durata acestui tip de optimizare nu este foarte mare. Depinde de marimea si de complexitatea site-ului asupra caruia se aplica strategia SEO.

Pentru ca site-ul dumneavoastra sa fie pe pozitiile dorite, este nevoie de colaborare. Daca sunteti interesat pentru o colaborare fructuoasa ma puteti contacta.

ARTICOLE SI NOUTATI OPTIMIZARE SITE

Optimizeaza site-ul pentru o buna cautare in Google